Terug

Wat is het voordeel van een uitzendbureau?

Geachte heren/dames,

 

Wat is voor een klein bedrijf het voordeel van het inschakelen van een uitzendburea? Het lijkt ons namelijk vooral erg duur.

 

Mvg


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste lezer,

 

Ja het lijkt mij ook erg duur, het inschakelen van een uitzendbureau.

Ik kan me voorstellen dat het voor een klein bedrijf misschien een betere optie is om een freelancer in te huren. Zeker op administratief en secretarieel gebied zijn er velen die zich freelance aanbieden. 

 

Het voordeel van een freelancer is (indien in bezit van VAR-verklaring) dat u geen loonbelasting en overige lasten hoeft af te dragen. Ook hoeft u een freelancer niet door te betalen bij ziekte. U hoeft geen vakantiedagen of vrije dagen door te betalen. En het 'dienstverband' kunt u laten stoppen zonder al te veel gedoe. 

 

Een invalurencontract heeft na drie maanden al tot gevolg dat u een aantal uren werk moet garanderen aan de werknemer. Dit is ook niet nodig bij een freelancer.

 

Het voordeel van een uitzendbureau lijkt mij vooral zitten in de continuiteit, bevalt de werknemer niet of is deze ziek, zorgt een uitzendbureau meestal voor een vervanger en vaak nemen zij het werving en selectieproces van u over.

 

Ik zou beide opties in overweging nemen en met elkaar vergelijken. Er zijn op internet diverse sites die freelancers aanbieden met vermelding van de tarieven.

 

Mocht u meer vragen hebben, kijk dan op http://www.werkinuitvoeringzwolle.nl/ en stuur mij een emailbericht.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marjon Schiltman

www.werkinuitvoeringzwolle.nl