Terug

Wat zijn kenmerken waardoor je weet of je aangenomen zal worden tijdens gesprek?

Pierre Gregor

Geachte heer/mevrouw,

 

Ik heb onlangs een sollicitatiegesprek gehad bij Vestia en er zat een communicatieadviseur bij en een teamleider.

De communicatieadviseur die zei:

1. Wat als ik nu zou zeggen dat je bent aangenomen?

2. Ze zei: vind je het een leuk gesprek?

3. En aan het einde van het gesprek zei ze en nu opgesodemieterd (natuurlijk meende ze dat niet). Maar toch een rare manier van gedag zeggen, ze gaf wel een hand natuurlijk.

 

Nu is mijn vraag zit hier wat achter, bij deze vragen? Of bedoelt ze er iets mee?

Hoe kan ik tijdens een gesprek weten of ze me dan al willen uitnodigen voor een 2e gesprek of dat je bent aangenomen (door bepaalde zinnen of vragen die ze gebruiken)?

 

Alvast Bedankt!


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Pierre,

Om op jouw vraag te reageren. De eerste twee vragen die gesteld worden in de het gesprek vind ik relevant in een sollicitatiegesprek. De derde actie van de persoon vind ik een beetje vreemd. 
Met name het taalgebruik. Misschien wilde zij testen of je hier onzeker van wordt. Maar ik mag aannemen dat zij het in de opbouw van een sollicitatiegesprek (de wijze van vragen stellen) ook wel kunnen toetsen. Jouw vraag: Hoe jij kunt weten of zij je willen uitnodigen voor een tweede gesprek is door de vraag te stellen. Bijvoorbeeld: hoe zij het het gesprek hebben ervaren en/of jou kennis en ervaring voldoende aansluit bij het functieprofiel en/of jij in het team zou passen, en/of jij een kans maakt voor de tweede ronde? Je hebt dan al een indruk hoe zij naar jou kijken en wat zij van je vinden. Als je bovenstaande vragen hebt gesteld kun je aan het eind nog vragen hoeveel kandidaten zij hebben uitgenodigd.
Hierdoor kun je al een indruk krijgen of je een kans maakt.
Als sollicitant mag jij je best assertief opstellen.  Wij wensen je veel succes met het vinden van een voor jou passende loopbaan. Corrie Jaarsma-Bronger